Egészséges pánik: Infravörös Arvisura

életmód - egészség | infravörös pánik | infrasugárzás | kognitív terápia

Az Arvisura láthatatlanná tevő hajfestéke

infravoros-panik.jpgMint tudjuk, a pánik sok esetben egészséges védekezési reflex, amely vészhelyzetben például menekülésre vagy heves ellenállásra készteti a bajbajutottat. Más esetben reális alap nélküli, pszichés alapú mániás roham.

Inkább az utóbbi alá sorolható az a tömeges hisztéria, amely az Arvisura cég új hajfestéke okán tört ki. A kozmetikum szójátékos neve MANIC-PANIK, ami mániákus pánikrohamot is jelenthet.  A cég szerint hajfesték infravörös színűre festi a hölgyek hajzuhatagát, ami képtelenség, hiszen az infravörös szín az emberi szem számára láthatatlan. Éppen ezért infra, azaz a látható vörösön inneni. Értelemszerűen a festék így voltaképp láthatatlanná teszi a hajat... Vagy viselőjét is...

A pánik azonban nem emiatt tört ki. Közvetlen oka az lehetett, hogy suttogó propaganda útján elterjedt: azokban a lakásokban, ahol infrafűtés működik, a hölgyek hajkoronája a hősugárzás hatására ki fog gyulladni.

Idézünk a hajfesték termékismertető leírásából:

  • MANIC-PANIC Hajfesték színe: Infravörös (INFRARED).
  • A hajfesték mély-meleg tónusokat is kölcsönözhet a szűz, fehérítetlen hajnak.
  • A legjobb eredmény elérése érdekében a haj világosítását a közepes 7-es szőke hajra ajánljuk használat előtt.
  • A MANIC PANIC hajszínek biztonságosan keverhetők egyéni árnyalatok létrehozásához
  • Az árnyalatok lehetőségei végtelenek.
  • Kombináljon bármilyen formulát a pasztellizálóval, hogy lágy, divatos pasztell árnyalatokat hozzon létre.
  • Használatra kész, nincs szükség fejlesztőre
  • Félig tartós hajfesték; a képlet négy-hat hét alatt fokozatosan elhalványul, mert nem hatol be a hajkéregbe, hanem egyszerűen a hajszál tetején fekszik.
  • Vegán összetevőket tartalmaz, amelyeket hírességeken teszteltek, nem állatokon.
  • A hajfesték ammóniamentes, parabénmentes, gluténmentes, rezorcinmentes, ftalátmentes és peta-akkreditált.
  • Élénk színeredmények akkor érhetők el a legjobban, ha elektromos infrasugárzó melegével történik a beszárítás.
  • Gyártó: Arvisura Inc.

Persze a magyar közönségben egészen más asszociációkat keltenek az Arvisurák.

Arvisura mítosz és keleti egzisztencializmus

Kisebbfajta pánikroham vett erőt az Arvisura-hívők szélesnek éppen nem mondható, de annál elszántabb táborában, amikor értesültek arról, hogy egyre nő azon megtévesztett honfitársak száma, akik teljesen torz elképzeléstől vezéreltetve az Arvisurákat a keleti egzisztencializmus dogmának gondolják, míg mások úgy vélik, hogy az Arvisura nem más, mint a kognitív viselkedésmanipuláció fedőneve. A viselkedés befolyásolása ezen nézetet vallók szerint a háttérhatalom részéről pszichoterapeuta ágensek részéről történik, akik látszólag a pánikbetegek kezelése érdekében végeznek otthoni viselkedésterápia gyakorló tréingeket, valójában azonban manipulálják és félelemben tartják az amúgy is kissé zakkant elméjű betegeket.

Kihasználva az agorafóbiások hiszékenységét, besurranó tolvajként hatolnak a pszichéjükbe és a nemzetközi háttérhatalom érdekeinek megfelelően veszik irányításuk alá a kezelésre szorulókat. Saját kutatásaink is igazolni látszanak eme feltételezést, tudomásunk van arról, hogy Arvisura Budapest fedőnév alatt fiatal pszichológusok kvázi szellemi megszállás alatt tartják frusztrált és szorongó személyek százezreit és arra szeretnék rávenni őket, hogy vásároljanak sötétsugárzó infrapanelt, amely majd sötétségben tartja őket.

Nos, az Igazmondó Arvisura hív tagjai elhatárolódnak az ősi magyar törzsszármazás szakszavát kisajátító pszichoharamiáktól és kijelentik, hogy egy az Arvisura és csakis ők a prófétái. Aki pedig pánikbetegség és agorafóbia kezelése címén hajfesték vagy hősugárzó fűtőtest alakjában bitorolja szent szavukat, az a Csupakabra átkában fog részesülni még ebben az évezredben - és őt magát is a pánikroham és a szorongás fogja elővenni.

  • Ördögi kör: félelem, szorongás, pánik betegség - agorafóbia