Mit takar a vegetarianizmus?

mi-a-vegetarianizmus.jpg

Miért dönt valaki amellett, hogy vegetáriánus lesz? Egyrészt lehet azért, mert morálisan elítéli, hogy állatok húsát fogyassza, mondván azok is élőlények. Mások egyszerűen úgy gondolják, hogy a hús nem része az emberi étrendnek, ezért akár káros is lehet az egészségünkre nézve.

Helyette inkább zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak kizárólag.

Egészséges a húsmentes étrend?

Nincs senkinek joga a másik véleménye fölött ítélkezni, de lehet érveket és ellenérveket felsorakoztatni a vegetáriánus életforma mellett.

A szívbetegségekért sokszor a magas koleszterinszintet teszik felelőssé, márpedig a koleszterin az állati zsiradékban található meg. Az emésztőrendszer számos betegsége tulajdonítható annak, hogy manapság kevés a növényi rost az étrendben.

A legideálisabb étrend a szakértők szerint, ha alacsony koleszterin, - és magas növényi rost tartalmú ételeket fogyasztunk.

Nem igaz tehát, hogy az, aki vegetáriánus annak legyengül a szervezete és nem lesz ereje.

A vegetarianizmus szélsőségesebb példája ( a vegánok), amikor valaki a minden állati eredetű termék fogyasztásától tartózkodik. Így nem eszik tojást, tejet, sajtot, vajat. Így azonban fennáll a veszélye, hogy nem jut elegendő kalciumhoz, fehérjéhez, B-vitaminhoz, ásványi sóhoz.

Ön azok közé tartozik, akik bármikor képesek lennének enni?

Függetlenül attól, hogy milyen étrendet fogyasztunk, fennáll a veszélye a túlsúlyosságnak. Az ugyanis, hogy nem eszünk húst önmagában még nem garantálja a csinos vonalakat.

A testsúly ugyanis a bevitt kalória mennyiség függvénye. Ha több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint amire annak szüksége van, akkor minden hiába, mert a fölösleg bekerül a zsírraktárba és elhízást okoz.

De mit tehetünk akkor, ha állandóan kísért minket a nassolási vágy, hogy bekapjunk valami finomat?

Ilyenkor segítségül fordulhatunk a fogyasztószerekhez, amelyek lényege épp abban rejlik, hogy csökkentik az étvágyunkat, mint az Adipex-P kapszula is teszi. De vannak olyan termékek is, amelyek az anyagcsere, - és zsírégető folyamatokat segítik, mint a Genesis Clenbuterol. Bárhogy is dönt, fontos, hogy olcsó Clenbuterol rendelés előtt tájékozódjon a lehetőségekről, árakról, mások véleményéről.

Nagyon fontos, hogy egészségesen táplálkozzunk és a szervezetünknek minden fontos vitamint és ásványi anyagot megadjunk. Annak semmi értelme, hogy drasztikusan álljunk neki a fogyókúrának. Meg kell találni az optimális egyensúlyt az étkzésben!