Első piréz arvisurák

pirez arvisurasms a télikertből - Az első magyar piréz arvisurák a Google találati listán jelentek meg. Mondhatnánk gerilla-arvisuráknak vagy meghekkelt arvisuráknak is őket, lévén a törzsökös ősmagyar társaiktól eltérően nem a hamis mítosz még hamisabb dokumentumait képezték, hanem céljuk az volt, hogy ezt a hamisságot leleplezzek. No, nem a tudományosság szenteszközeivel (a téves állítások tételes cáfolása), nem egyfajta gerillamarketing eszközökkel. A Piréz Arvisurák mögött ugyanis egy webakció sejthető. Kitalálója és megvalósítója azt érte el, hogy az eredeti (hamis) tartalomtól eltérően egy egészen másfajta, de ugyancsak fikciós tartalom jelenjen meg akkor, ha valaki az arvisura, arvisurák kulcskifejezésekkel internetes keresést indít. Első helyen ugyan még mindig a Wikipédia szócikke szerepelt, de a második és harmadik Google-pozícióba már sikerült teljesen új jelentéseket felcsempészni. Ezek többnyire azt állítják, hogy a nevezett arvisurák a keleti egzisztencializmus alaptételei egyenesen Cecil M. Joepardy Nagy Traktátum c. művéből.

A jól szerepeltetett weboldalakon sok egyéb jópofa infó is elérhető, akadhat, aki el is hiszi. Szó esik például a szanszkrit nyelvi eredetről, a rálényegítésről mint ontológiai processzusról; de arról is, hogy ez az egész arvusurásdi nem egyéb, mint háborús szovjet propaganda, amelyet kiképzett ejtőernyős ügynökök terjesztettek a megszállni kívánt vagy már megszállt országok lakossága körében, így Magyarországon is - így alakult ki Ózd központtal a magyar arvisuracsakra,

Manapság már védettséget élveznek a gyéren tenyésző arvisurákok, télikertben óvják őket a hideg szelektől és segélykérő mobiltelefonok állnak rendelkezésükre baj esetén.

SMS-kampány a télikert építés nagyszerűségéről

A piréz arvisura is magyar arvisura, csak nem úgy. Hanem másként. Üvegházi körülmények közt. Virtuálisan. Webszaporítással. Közösségi megosztással.