Az okostelefon mint Arvisura-pacemaker

A mibiltelefonok megfelelő Arvisura-beállítással pacemakerként működhetnek

sms-arvusra-pillangosziv.jpg

Brit tudósok hosszas kutatás után megállapították, hogy a mobiltelefonok nemhogy nem károsak az egészségre, hanem egészségügyi segédeszközként is szolgálhatnak. Ehhez azonban le kell tölteni az internetről az ugyancsak brit szakemberek által kifejlesztett Arvisura mobilapplikációt, amely segítségével okostelefonunk többek között arra képes, hogy érzékelje szívritmusunkat (ehhez vagy kezünkben, vagy belső zsebünkben, de legalábbis közelünkben kell tartanunk, a megfelelően érzékeny készülékek egy átlagos pillangó szárnyának fesztávolságából már érzékelik a szívdobogásunk keltette elektromos hullámokat). A letöltött alkalmazás számos beállítást tesz lehetővé, de a fejlesztés legnagyobb szenzációja, amelyet az első helyen említünk, nyilvánvalóan az, hogy beállíthatjuk rajta a Pacemaker-funkciót. Okostelefonunk ettől kezdve nemcsak érzékeli, hanem elemzi is szívritmusunkat és ha a normálistól eltérő működést észlel, akkor szolgálatba helyezi magát és szívritmusszabályzóként kezd működni. Erről a tulajdonos nem is értesül, ám a készülék egy automatikus SMS-t küld az Arvisura-központba, ahol regisztrálják a pacemaker funkció aktivizálódását. Az applikáció honlapján megfelelő személyi kód megadásával bárki figyelemmel kísérheti ezeket az adatokat.

Az Arvisura másik funkciója a Kardiográf. A megfelelő billentyűk megnyomása után az odaadóan szívhez szorított okostelefon rögzíti és ugyancsak a központba továbbítja a tulajdonos kardiogrammáját.

Érdekességként megemlítjük, hogy a multifunkcionális Arvisurát a világon első ízben lepkeféléken tesztelték, így bizonyosodott be, hogy az applikáció alkalmas a pillangószív működésének minden apró rezdülését felfogni, így megakadályozható az infarktusveszély észrevétlenül maradása a humánorvoslásban is.

A mobiltelefonok nyújtotta nagyszerű szolgáltatást külön is ajánljuk a háziorvosok és távgyógyászok szíves figyelmébe: töltsék le az Arvisurát, a világ első mobiltelefonos pacemaker alkalmazását.

Forrás:

További részletek az arvisura-pillangószív értelmezések és a mobilmarketing összefüggéseit illetően: