main.html

Releváns honlap tartalom marketing. A keresőoptimalizálás (SEO) Arvisura-elmélete és gyakorlata: Metatézisek és Transzmutációk. Kulcsszavas kontextus és kreatív linképítő aranylemez

Arvisura Seo Web

Mit takar a vegetarianizmus?

mi-a-vegetarianizmus.jpg

Miért dönt valaki amellett, hogy vegetáriánus lesz? Egyrészt lehet azért, mert morálisan elítéli, hogy állatok húsát fogyassza, mondván azok is élőlények. Mások egyszerűen úgy gondolják, hogy a hús nem része az emberi étrendnek, ezért akár káros is lehet az egészségünkre nézve.

Helyette inkább zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak kizárólag.

Egészséges a húsmentes étrend?

Nincs senkinek joga a másik véleménye fölött ítélkezni, de lehet érveket és ellenérveket felsorakoztatni a vegetáriánus életforma mellett.

A szívbetegségekért sokszor a magas koleszterinszintet teszik felelőssé, márpedig a koleszterin az állati zsiradékban található meg. Az emésztőrendszer számos betegsége tulajdonítható annak, hogy manapság kevés a növényi rost az étrendben.

A legideálisabb étrend a szakértők szerint, ha alacsony koleszterin, - és magas növényi rost tartalmú ételeket fogyasztunk.

Nem igaz tehát, hogy az, aki vegetáriánus annak legyengül a szervezete és nem lesz ereje.

A vegetarianizmus szélsőségesebb példája ( a vegánok), amikor valaki a minden állati eredetű termék fogyasztásától tartózkodik. Így nem eszik tojást, tejet, sajtot, vajat. Így azonban fennáll a veszélye, hogy nem jut elegendő kalciumhoz, fehérjéhez, B-vitaminhoz, ásványi sóhoz.

Tovább olvasom

Virtuális könyv - Bábeli könyvtár

virtualis-konyv-babel-konyvtar.jpg

Mai szóhasználatunkban a virtuális könyv digitális, elektronikus megjelenést jelent, azaz olyan könyvet, amelyet digitális formában lehet olvasni, például asztali számítógépen, laptopon, okostelefonon vagy e-könyv olvasón. E könyvek előnyei közé tartozik, hogy helytakarékosak, könnyen hozzáférhetők és sokféle formátumban elérhetők. Hátrányai közé tartozik, hogy nem mindig rendelkeznek ugyanazzal a minőséggel és jogvédelemmel, mint a nyomtatott könyvek, és hogy néhány ember számára fárasztóbb lehet olvasni őket képernyőn, keskeny kijelzőn.

Tovább olvasom

Hogyan vehetjük észre magunkon, ha depressziósak vagyunk?

depresszio.jpg

A nyomott kedélyállapot jelentkezése előbb-utóbb minden ember életében bekövetkezik. Kinél hamarabb, kinél később. Depresszióról akkor beszélünk, ha ez állapot tartóssá és súlyossá válik.

Sokszor könnyen megmagyarázható okokra, életeseményekre vezethető vissza, míg máskor akár ok nélkül is jelentkezhet.

Egy statisztika szerint Magyarország lakosságának 2%-a évente olyan depresszióba süllyed, hogy orvosi segítséget kell igénybe vennie, hogy abból kilábaljon.

A nők között pedig még nagyobb a depressziósok aránya, különösen a 20-45 éves korosztályban.

Milyen tünetei vannak a depressziónak?

 • elveszítjük az érdeklődésünket a korábban kedvelt, de legalábbis szokásos tevékenységeink irányába
 • önértékelési gondok merülnek fel, értéktelenség érzése
 • romlik a munkateljesítményünk
 • ránk tör a sírhatnék, anélkül, hogy erre különösebb okunk lenne
 • étvágytalanság
 • koncentrációs problémák, figyelemzavar
 • jellemző a folyamatos kedélyállapot változás, erősen ingadozik a hangulatunk

Milyen okokra vezethető vissza a depresszió?

 • egy jelentős esemény is előidézheti: közeli hozzátartozó halála, munkahely elvesztése, válás
 • különösebb ok nélkül is kialakulhatnak depressziós időszakok, amelyeket jókedvű időszakok váltanak
 • menstruáció idején a nők hajlamosabbak a depresszióra
 • sikertelen fogyási kísérletek: ha valaki nagyon szeretne megszabadulni a túlsúlyától és ez nem sikerül neki akkor az könnyen letargiába süllyedhet

TUDTA?

Tovább olvasom

Egészséges pánik: Infravörös Arvisura

életmód - egészség | infravörös pánik | infrasugárzás | kognitív terápia

Az Arvisura láthatatlanná tevő hajfestéke

infravoros-panik.jpgMint tudjuk, a pánik sok esetben egészséges védekezési reflex, amely vészhelyzetben például menekülésre vagy heves ellenállásra készteti a bajbajutottat. Más esetben reális alap nélküli, pszichés alapú mániás roham.

Inkább az utóbbi alá sorolható az a tömeges hisztéria, amely az Arvisura cég új hajfestéke okán tört ki. A kozmetikum szójátékos neve MANIC-PANIK, ami mániákus pánikrohamot is jelenthet.  A cég szerint hajfesték infravörös színűre festi a hölgyek hajzuhatagát, ami képtelenség, hiszen az infravörös szín az emberi szem számára láthatatlan. Éppen ezért infra, azaz a látható vörösön inneni. Értelemszerűen a festék így voltaképp láthatatlanná teszi a hajat... Vagy viselőjét is...

A pánik azonban nem emiatt tört ki. Közvetlen oka az lehetett, hogy suttogó propaganda útján elterjedt: azokban a lakásokban, ahol infrafűtés működik, a hölgyek hajkoronája a hősugárzás hatására ki fog gyulladni.

Idézünk a hajfesték termékismertető leírásából:

Tovább olvasom

Laptopra optimalizált Arvisurák

Olvasással tölthető fel a HP notebook akku !

laptop akku - arvisura letöltő alkalmazásA Nagy Arvisura Könyv letöltése laptop vagy más hordozható számítógépre nem mindenki által könnyen megoldható feladat. Éppen ezért a Magyar Arvisura Szövetség szakértői Mitológia, azaz MYTHOLOGY néven olyan mobil alkalmazást fejlesztettek ki, amely nemcsak megkönnyíti a nevezett könyv letöltését, hanem a letöltött állományt egyszersmind laptopra optimalizálja.

Erre mostanság nemcsak azért van szükség, mert a monitoron megjelenítendő anyagokat általában az asztali számítógépek nagy képernyő-szélességére és a mobiltelefonok kis méretű kijelzőjére optimalizálják, megfeledkezve a köztes méretekről, Asus-, Dell-, HP-tulajdonosokról. Hanem azért is, mert a notebook készülékek akkumulátorai aránylag hamar lemerülnek, és így hálózati áramforrásoktól távol eső helyen a teljes magyar őstörténeti tudás nem tanulmányozható kellő mértékben. Az új alkalmazásnak köszönhetően azonban

Tovább olvasom

Arvisura Télikert. Beépített teraszok

Teraszok beüvegezése Arvisura-vételre

beepitett-terasz-bp.jpgA megfelelően beépített terasz (teraszbeépítés) vagy külön épített télikert (télikertépítés) alkalmas lehet az optimalizált kollektív tudatalatti rezgéshullámainak az összegyűjtésére Budapesten vagy Magyarország bármely pontján. Ezen a réven a télikertben ejtőzők nemcsak hogy kipihenhetik a keményen dolgozó magyar kisemberek fáradalmait nagyobb focimeccsek után, hanem részesei lehetnek a nemzeti tudatalatti kinyilatkozásaiból való megvilágosulásnak.

Akik megfelelő koncentráció közben lazítanak, illetve a lazításuk eléggé koncentrált, azok fejében egy ilyen télikertben megszólal az agyrádió.

Tovább olvasom

A hajókötelek története

Az alábbiakban részletesebben foglalkozunk a hajókötelek történetével és emellett összegyűjtöttük azt is, hogy milyen típusok közül válogathatunk ezen a téren.

galco-hajokotel.jpg

A hajókötelek története szinte egyidős a hajózás létrejöttével. Ennek oka, hogy maga a kötél már a történelem előtti időktől velünk volt, a vizeken való utazáshoz pedig saját fizikai erőnkön túl szükség volt a szél erejének megszelídítésére is, amihez az ilyen kötelek adtak megoldást.

Kötelek eredete

A kötelet már a történelem előtti időktől kezdve használta az ember:

 • vadászatra,
 • vontatásra,
 • lekötésre,
 • összekötésre,
 • szállításra,
 • emelésre,
 • mászásra.

A legelső kötöző alkalmatosságok valószínűleg vadon nőtt liánok és kúszónövények lehettek, melyeket hamar követték az első próbálkozások ezeknek az összefonásával és sodrásával.

A történelmi bizonyítékok szerint az ókori Egyiptom volt az első civilizáció, amely speciális eszközöket fejlesztett ki. A szalmából készült egyiptomi kötelek i.e. 4000-3500 évvel jelentek meg.

Az ókorban ezen kívül datolyapálma, len, füvek, papirusz rostjaiból és bőrből is készítettek kötelet. Az ilyen kötelek segítségével szállították munkások ezrei a kőtömböket a piramisok építéséhez.

I.e. 2800-tól kezdtek kenderkötelet használni Kínában. Az ezt követő évszázadokban egész Ázsiában és Európában elterjedt az alkalmazása és a kötélgyártás.

Hajókötelek megjelenése

A középkorban a brit szigetektől Itáliáig olyan kötélverő műhelyekben készítették a kötelet, amelyek igen hosszú folyosóból álltak. Itt a kötélpászmákat az épület teljes hosszában kifeszítették, majd összesodorták. A kötél hosszát így lényegében megszabta a műhely mérete.

Az ilyen módon készített kötelek hossza elérte a 100 métert, amire a nagy vitorlás hajókon volt szükség.

A tengerészetben használt hossz mértékegység a „cable length” (kábelhossz) is ehhez a technológiához kapcsolódik, egy (imperial) kábelhossz egyenlő egytized tengeri mérfölddel. Ha hosszabb kötélre volt szükség, két vagy több rövid kötelet összefontak. Az összefonás helyén a kötél vastagabb volt mint egyébként, ami nehézséget okozott a kötéldobra csévéléskor, vagy a kötélkorongon való áthaladásnál.

Az 1700-as évektől kezdve megindult ezen a téren is az innováció, aminek köszönhetően több kötélverő gépet szabadalmaztattak és építettek. Ennek köszönhetően a hajókötelek gyártása is egyszerűsödött.

Természetesen még a mai napig is készítenek hagyományos anyagokból köteleket, de az 1950-es évektől kezdve a mesterséges szálakból vert kötelek számítanak a leggyakoribbaknak.

Tovább olvasom

Az öntött márvány kád és az akrilkád közötti különbségek

Az alábbiakban azzal foglalkozunk részletesebben, hogy mik az öntött márvány kádak és az akril kádak közötti különbségek és mi alapján dönthetünk vásárláskor.

zuhanykabin-kad.jpg

A fürdőszobák egyik alapkellékének tekinthetők a kádak, melyek nem csak praktikusak, de relaxáló funkciókkal is bírnak. Azonban közel sem mindegy hosszútávon, hogy milyen kádat is választunk. Ezt szem előtt tartva, most azzal foglalkozunk részletesebben, hogy mik az öntött márvány kádak és az akril kádak közötti különbségek.

Akril kádak

Az akril kádak jelenleg is a legelterjedtebb és a legtöbb kivitelben kapható kád típus a piacon. A legegyszerűbb változatok az akril lapból sajtolt, és az oldalukon üvegszál erősítéssel rendelkezők, amelyek alját préselt falemezzel vagy búrlappal erősítik. A drágább és egyben minőségibb akril kádak általában öntött akrilból készülnek. Egy prémium kategóriás akril kád már rendelkezik plusz réteggel az akril és az üvegszál erősítés között is. Ennek köszönhetően a kádaknak jobb a hőtároló kapacitásuk, és a mechanikai sérüléseknek is jobban ellenállnak, akár egy kalapács ütést is elviselnek maradandó sérülés nélkül.

Akril kádak ára

Az akril kádak esetében az árat befolyásolhatja a:

 • kád formája
 • mérete,
 • akril vastagsága,
 • akril minősége.

Mindezek fényében az akrilkádak esetében igen nagy lehet a szórás, hiszen 30.000 forinttól kezdve akár 100.000 Ft feletti darabokkal is találkozhatunk.

Akril kádak hátrányai

Az olcsóbb kategóriás akril fürdőkádakat sajnos se polírozni, se javítani nem lehet, tehát ha egy ilyen kád anyaga sérül, akkor onnantól kezdve már nem használható.

Egy öntött akril kádat már polírozni ugyan lehet, azonban ennél a típusnál is igaz, hogy ha anyagjában egyszer elreped, vagy eltörik, akkor már nem javítható, cserére szorul.

Öntött márvány kádak

Az öntött márványkádak esetében gyakran félrevezeti a vevőket a megnevezés. Az öntött márvány kádak azonban nem egy márványtömbből vannak kifaragva, hanem az öntött márvány (másnéven: műmárvány) egy ásványi anyaggal töltött, öntési eljárással készült speciális anyag.

Az ilyen típusú kádak gyártása során lényegében egy poralapú őrleményt műgyantával kevernek össze, majd ezt az anyagot öntik formába. Az így elkészült kádak felületét még bevonattal kezelik, amely kimagasló kopás-, ütés- és vegyszerállóságot, UV állóságot biztosít a kádnak.

Öntött márványkádak jellemzői

Az öntött márvány kádak esetében elmondható, hogy:

 • strapabíróbbak
 • masszívabbak
 • jó hőszigetelő tulajdonságúak

Emellett az ilyen kádak semmilyen speciális alátámasztást vagy falazást nem igényelnek, mert úgynevezett önhordó kivitelűek. Ez annak köszönhető, hogy az anyagvastagsága miatt egyik oldala sem nyomható be kézzel, és nem recseg, ropog, szemben a legtöbb akril káddal.

Tovább olvasom

A magyar média jövője. A kultúra mint a demokrácia lelkiismerete

A hozzáférés demokratizmusa. Szembenézés a demokratikus kultúra normarendszerével és etoszával

A demokratikus kultúra kérdése

demokratikus-kultura.gifA magyar média jövője nem a képernyőn tetszelgő politikusok és buta sznobok ügye. A médiarendszer megújulása annyit jelent, hogy végre megérkezik a jelen társadalomba, otthagyja a késő Kádár-kor rettenetes ízlésvilágát és antidemokratizmusát. Minden olyan intézmény, amely ezt a folyamatot segíti: hasznos. A magyar médiarendszer többé nem lehet az elit belügye. Átalakításával a Kádár-kor utolsó kulturális iszonyata tűnne végre el.

Ez az írás 10 évvel ezelőtt, 2007-ben jelent meg az azóta megszűnt Hírszerző portálon. Hogy a helyzet milyen irányban változott azóta, ki-ki döntse el saját tapasztalatai alapján.

A nyilvánosság szerkezetének átalakítása a nyilvánosság szerkezetének a része: azaz olyan gyakorlati cselekvés, amelynek szimbolikus ereje, lehetséges kulturális tőkéje vitathatatlan. Azoknak az intézményeknek a sorsa, amelyek a nyilvánosság szerkezetét megjelenítik, fenntartják, a magyar demokrácia megkülönböztetetten fontos kérdései. Amiről szó van, az semmi egyéb, mint a demokratikus, nyilvános közkultúra normáinak megjelenése a kulturális térben, vagy épp azok értelmezhetetlenné válása.

Azaz: ezek az intézmények definiálják a hozzáférés technológiáit, illetve jelentős mértékben hozzájárulhatnak a magyar nyelvű tartalmak gazdasági hátterének megteremtéséhez. Bármilyen szerkezeti átalakításra is kerül sor, annak céljai között ott kell, hogy szerepeljen a kortárs média kulturális forradalmának elősegítése.

*

Nem tudom, hogy mindazok, akik az utóbbi napokban a Hírszerzőn nyilvánosságra került, amúgy példátlanul centralizáló és értelmetlen állami vízfejet teremtő szerkezeti átalakításokra vonatkozó javaslatokat megtették, mennyire voltak a tudatában annak, hogy itt nem a "pártok közötti egyeztetés" a kérdés, hanem egy társadalom önreprezentációs, tematizációt és marginalizációt, a hozzáférés demokratizmusát, dinamizmusát egyaránt meghatározó meta- és megagépezetének megtervezése. S ugyan persze, törvénytisztelő állampolgárként mélységes bizalmam van (értsd: inkább volt) a parlamenti pártok működését illetően, de mindez tényleg nem csak rájuk és a mögöttük álló érdekcsoportokra tartozó kérdés.

Mert lássuk be, ami 1997 óta a magyar médiavilágban zajlik, az egyetlen, azaz egyetlen szempontból kielégítő: a pártok reprezentációjának szempontjából. Kicsit nyersebben fogalmazva, mindaddig, amíg a kereskedelmi televíziók az épp szükséges mértékben depolitizálhatóak, illetve a kulturális állampolgárság dimenziói helyett a fogyasztók gyors kiszolgálásában érdekeltek, az MTV teljes mértékben zsarolható, s a pártok, ha kedvük szottyan, időnként zsarolják is, addig ezek a szervezetek ellenérdekeltek a nyilvánosság szerkezetének átalakításában.

*

Úgy becsületes, ha megírom, hogy erre a szomorú és szorongató következtetésre nem pusztán az íróasztal mögött ülve jutottam. Az elmúlt években számos vitában vettem, vehettem részt, beszéltem, beszélhettem döntéshozókkal, s azt kellett tapasztalnom, hogy minden egyes fél végtelen jóindulata ellenére, a médiarendszer reformja odébb van, mint valaha. S nem azért, mert miniszterek, tanácsadók, államtitkárok, kormánypárti és ellenzéki tagok jó, vagy rossz emberek, hanem azért, mert kényszerűen kiszolgálják azt a hatalmat, amelyből élnek, s amelynek védettjei, részesei, kiváltságosai.

Nincs is ezzel semmi baj. Nincs, addig, amíg a társadalom különböző csoportjainak érdekei és a demokratikus kultúra eszményének elkötelezett pártok érdeke a gyakorlatban - legalább részben - egybeesik. Az a rendszer, amelyben a jóléti társadalmak médiahatóságai kialakultak, erre az egybeesésre épült - s nem ok nélkül, és gyakran sikerrel. Külön elemzések kérdése, hogy nálunk ma miért nem működik mindez, de attól tartok, hogy a teljes társadalomtudományi összefüggésrendszer felvázolása meghaladhatja a Hírszerző olvasóinak s szerkesztőinek türelmét.

E helyt most arról kellene beszélnünk, hogy mit jelent a politikai osztály önérdekének szembekerülése a demokratikus kultúra normarendszerével és etoszával.

Mindenekelőtt a kedves olvasók gondoljanak arra, hogy hány alkalommal ültek úgy a képernyő előtt, hogy annak nyomán, amit láttak, magukban azt kérdezték: vajon hol van a médiahatóság? S valóban: hol van, hol volt az ORTT akkor, amikor; amikor akarva-akaratlan, gyakran inkább tudatlanságból, mint rosszindulatból, a televíziók és rádiók naponta vették semmibe az állampolgári egyenlőség, a szegénység méltóságának eszméjét, amikor naponta látják, hogy a rasszizmus számtalan diskurzusa van jelen a mediális életvilágban.

Tovább olvasom

Az Arvisura-mítosz

Az online könyv letöltése és a honlapoptimalizálás

A magyar Arvisura-mítosz keletkezéseinternetrol-arvisura-letoltese.gif

Mint tudjuk, az Arvisura Igazszólás egy mitikus hun–magyar őstörténet, jelentős finnugor vonatkozásokkal. Mint ilyen, a naiv, áltudományos magyarok eredetmítoszának is felfogható. Egy mítoszon nyilván nem érdemes a tudományosságot számon kérni, a baj azonban azokban a fejekben keresendő, amelyekben nemcsak megfogant, hanem amelyekből ki is bukott a megállapítás, hogy az Arvisura valóban történelmi mű és a magyarok igaz eredetét, elhallgatott őstörténetét beszéli el. Ha tudományos műnek állítják be - káros. Ha naiv ősmítosznak - akkor ártatlan, akár egyetlen 20. századi szerző kútfejéből pattant ki, akár valódi ősi szóhagyományokból, netán lejegyzett rovásokból veszi kezdetét.

Az Arvisurák keletkezéstörténete

A grandiózusan terjedelmes és tartalomvezetésében tobzódóan szerteágazó Arvisurák szerzője, Paál Zoltán Sajóvárkonyban született egy évvel az első világháború kitörése előtt, azaz 1913-ban. 1924–28 között a putnoki polgári fiúiskola tanulója volt, majd Ózdon, a vasgyárban kezdett el dolgozni. Pár évvel később elvégezte a Rimamurány–salgótarjáni Vasmű bányászati és kohászati szakiskoláját. Mivel hadiüzemben dolgozott, nem hívták be katonának, a háború vége felé azonban mégis be kellett vonulnia, mégpedig munkaszolgálatra - és ennek meghatározó jelentősége lett nemcsak életét, hanem az Arvisurák megszületését tekintve is.

A jövője alakulására döntő hatással bíró eseményről ő maga is beszámol az Arvisurákban: szovjet partizánok megszöktették, s az osztag egyik tagja, a manysi származású Szalaváré Tura ejtőernyős tiszt ősi titkok tudójává tette és sámánná avatta. Ezután élete végéig (1982-ben hunyt el) írta művét, melyben továbbadta tudását. Műve forrásaként nemcsak a szovjet tiszttől nyert ismereteket nevezte meg, hanem egyfajta folyamatos megvilágosodást is, illetve a kollektív tudatalattival való szüntelen kapcsolatát (vö. agyrádió).

A Püski Kiadó áltat 1988-ban megjelentetett töredékes Arvisura-kiadás 5. oldalá a szerző lánya, Paál Éva előszava olvasható. Apjáról őrzött emlékei közül a Rénhírek blog szerzője két momentum talált érdemes kiemelésre. Ezek egyike, hogy Paál Éva szerint édesapja további életére rendkívüli hatást gyakorolt találkozása a manysi Szalaváré Turával, a szovjet ejtőernyős tiszttel. Attól fogva Paál Zoltán mesélő kedve kiapadhatatlan volt. Meséit először kézzel, majd később géppel írásba is foglalta, élete végéig cirka 15 ezer oldalnyi kéziratot hagyva hátra. A másik figyelemre méltó momentum a következő, 6. oldalon olvasható Faggyas István megemlékezésében, aki kódolt utalást tesz arra, hogy Tura a szovjet titkosszolgálat megbízását teljesítette magyarországi missziójával. Ezután a kétkötetes anyag szövegét gondozó szerkesztő, Bolyki János előszava következik, amely az Arvisura-könyv összeállításáról szól. Az egybeszerkesztés nem volt könnyű feladat, mivel az 1945–1982 közötti időszakból mintegy 15000 oldalnyi kézirat maradt fenn Paál Zoltántól. Ezek szövegváltozatokat, másolatokat és a levelezést is tartalmazták. A 9. oldalon kezdődik a Bevezetés az Arvisurákba, majd Szili István írása következik, címe: Paál Zoltán és az Arvisurák. Ebből tudható meg, hogy Paál Zoltán az általa írottakat folyamatosan úgy értékelte, mintha azok valami ősi hagyományt közvetítenének, amellyel a tudománynak foglalkoznia kell. Ezért 1955-ben az MTA Nyelvtudományi Intézetében és az ELTE Finnugor Tanszékén próbálta elérni azt, hogy művét forrásértékűnek tekintsék, és tudományos kutatás tárgyává tegyék. Ez azonban - érthető okokból - soha nem történt meg. Szili István értékelése szerint Paál Zoltán alkotása nem nevezhető olvasmányai egyszerű összefoglalásának, hanem több annál, mert a szerző ismereteit egységes rendszerbe foglalja, s erre csak a legnagyobb elmék képesek. Ugyanakkor idézi Harkai István megállapítását, aki szerint Paál Zoltán megálmodja a múltat, vagyis az egyes fejetekben regéket, a mű egészében pedig egy olyasfajta mítoszt alkot, amely bizonyos vonatkozásokban akár Homérosz munkáihoz is hasonlítható. legalábbis annyiban, hogy ellenőrizhetően történelmi tények és alakok ellenőrizhetetlen események sodrába kerülnek.

Az Arvisura az interneten - letöltés optimalizált honlapról

Virtuális könyv formájában egy Google kereséshez optimalizált honlapról mint első helyről tölthető le az Arvisura. Sőt, nemcsak letölthető, hanem frissíthető is. Hogy az arvisurákat miért szüséges időről időre frissíteni, ugyancsak megtudhatjuk az alábbi hivatkozásra való kattintással. Előtte azonban mondjuk el, hogy a honlapoptimalizálás az a folymat, amelynek során el lehet érni, hogy a weboldal Google-kondíció megfelelőek legyenek az online Arvisura-könyv zavartalan letöltéséhez

süti beállítások módosítása